Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 1400 doboz cigarettát akart áthozni a gyulai határátkelőn egy bolgár férfi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. február 03. 14:00
Több mint 1400 doboz cigarettát akart áthozni a gyulai határátkelőn egy bolgár férfi
Vádat emeltek ellene

Jövedéki termék tartásával elkövetett nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves büntetlen előéletű bolgár állampolgárságú férfi ellen, aki kamionja rakterében nagyobb mennyiségű cigarettát próbált meg átcsempészni a határon – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a férfi 2023. július 21-én a délelőtti órákban jelentkezett belépésre a gyulai határátkelőhelyén az általa vezetett bolgár honosságú teherautóval és annak pótkocsijával. Amikor a határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök a jövedéki adózás alá eső termékek vonatkozásában nyilatkoztatták a férfit, elmondta, hogy 16 doboz bolgár zárjegyes cigarettát tart magánál saját fogyasztásra. Ennek ellenére a kamion tételes átvizsgálása során a kamion rakterében, a szállított áru közé két kartondobozban elrejtve a pénzügyőrök összesen 1466 doboz különféle márkájú bolgár zárjegyes cigarettát találtak.

A kamionos elismerte tulajdonjogát, a cigarettát ő vásárolta és rejtette el a kamionban. A cigaretta belföldi forgalmi értéke több mint 3,2 millió forint, amely után közel 1,6 millió forint jövedéki adót és több mint 680 ezer forint általános forgalmi adót kellett volna megfizetnie.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)