Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rablás kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emeltek vádat egy gyulai férfi ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. január 31. 09:46
Rablás kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emeltek vádat egy gyulai férfi ellen
Pszichiátriai betegektől akart pénzt szerezni

Rablás bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 20 éves, büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki pszichiátriai betegektől akart pénzt szerezni – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a fiatal férfi tavaly júliusban, alkohol és a nyugtatók hatása alatt, kerékpárral a gyulai kórházba ment, mert pénzt és cigarettát akart szerezni a kórház udvarán dohányzó betegektől.

Odalépett a pszichiátriai osztály ajtaja mellett dohányzó, az osztályon fekvőbeteg-ellátásban részesülő férfihoz, akitől előbb cigarettát, majd készpénzt kért. Amikor a férfi azt válaszolta, nincs nála pénz, mert kórházi letétben van, azzal fenyegette meg, hogy szétveri. A sértett megijedt az erős testalkatú terhelt fenyegetésétől, ezért visszament a fekvőbeteg-osztályra, és segítséget kér az ápolóktól.

A terhelt eközben egy másik pszichiátriai osztályon kezelt beteghez is odalépett, és cigarettát kért, majd félrehívta, és elkérte a mobiltelefonját, amit a rövidnadrágja zsebébe csúsztatott. Amikor a sértett visszakérte a telefont, a terhelt egy legalább 10 centiméter pengehosszúságú, egyik végén letört pillangókéssel fenyegette meg. A sértett visszament a pszichiátriai osztályra, és az ápolóktól kért segítséget.

A kórház biztonsági szolgálata értesítette a rendőröket, akik nem sokkal később a piac területén elfogták a terheltet, és lefoglalták tőle a sértett mobiltelefonját és a bűncselekmény eszközéül használt pillangókést.

A járási ügyészség többek között indítványozta, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség a férfival szemben korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is indítványozta.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)