Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Valós időben tették követhetővé a Volánbusz járatait az interneten

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2024. január 06. 14:00
Valós időben tették követhetővé a Volánbusz járatait az interneten
Napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google térkép felületein

Elérhetővé tették a Volánbusz helyközi autóbuszainak valós idejű közlekedési adatait a Google térképen – közölte a közlekedési társaság az MTI-vel.

Felidézik, hogy a Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017 óta elérhető a Google térképen, a statikus információkat azonban a valós idejű utastájékoztatási adatok váltották fel az elmúlt évek fejlesztéseinek és a sikeres tesztidőszaknak köszönhetően.     

A tájékoztatás szerint csütörtök óta országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google térkép felületein.

A járművek valós idejű követése a helyi járatok esetében is lehetséges, de csak azon városoknál, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges feltételeket. Példaként említik, hogy Nyíregyházán már adott ez a lehetőség.

A Volánbusz célja, hogy járműkövető rendszereinek folyamatos fejlesztésével és tökéletesítésével egyre szélesebb körű, naprakész információkat és pontos tájékoztatást nyújtson az utasoknak – hangsúlyozták a közleményben.

A Volánbusz helyközi járatai közel 2800 vonalon több mint 3100 települést szolgálnak ki és több mint 60 településen biztosítja a társaság a helyi közlekedést – ismertették.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)