Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különdíjban részesült a Békés Vármegyei Központi Kórház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. november 27. 13:25
Különdíjban részesült a Békés Vármegyei Központi Kórház
Az intézmény munkatársát is elismerték a 46. Medicina Fórum konferencián

Forrás: Békés Vármegyei Központi Kórház

A Békés Vármegyei Központi Kórház a B. Braun különdíjában, Fesető Irén, az intézmény munkatársa pedig a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság szakmai díjában részesült a napokban a miniszteri, államtitkári csúcstalálkozóval összekötött 46. Medicina Fórum konferencián – közölte honlapján a vármegyei intézmény.

A laudációban az áll: a 2016-ban a békéscsabai és a gyulai kórház egyesülésével létrejött Békés Vármegyei Központi Kórház 300 ezer lakos szakellátását végzi 1978 ágyon, a fekvő- és járóbetegek ellátását 3 ezer munkatárs biztosítja. Környezet- és minőségirányítási rendszert működtetnek, európai uniós forrásokból fejlesztették az infekciókontrollt, a betegápolást, a betegbiztonságot, a szakképzéseket. Skill oktató laborjaikban magas színvonalú készségfejlesztő oktatást tartanak munkatársaiknak és a gyakorlatukat a kórházban töltő hallgatóknak – emelték ki.

Fesető Irén, a gyulai tagkórház egészségügyi szakoktatója több mint 35 éve dolgozik az intenzív osztályon. Felnőttszakápolói és intenzív szakasszisztensi oklevelet szerzett, majd közvetítő mediátori szakon diplomázott a békéscsabai Szent István Egyetemen. Feladatait önzetlenül, hatékonyan végzi, munkatársaival kiváló a kapcsolata, empatikus a betegek hozzátartozóival – áll a méltatásban.

A Békés Vármegyei Központi Kórházat Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke méltatta, a díjat Csépai Ferenc régióigazgató adta át Becsei László főigazgató főorvosnak. Fesető Irén laudációját Gál János, a társaság elnöke olvasta fel.

A Medicina Fórum, a Magyar Kórházszövetség és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság közös rendezésű konferenciáján mintegy 350 érdeklődő vett részt. Az eseményt követő gálán bemutatták a tizenegyedik alkalommal megjelent, Nógrádi Tóth Erzsébet által alapított Medicina Fórum évkönyvet, amelyben Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár és a rendszerváltozás utáni miniszterek és államtitkárok is publikálták írásaikat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)