Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Integrációs megállapodást kötött a gyulai önkormányzat és a Nemzeti Vízművek Zrt.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 27. 13:20
Integrációs megállapodást kötött a gyulai önkormányzat és a Nemzeti Vízművek Zrt.
December 1-től az Alföldvíz Zrt. végzi a víziközmű-szolgáltatást

szeverényi györgygörgényi ernő és volencsik zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Integrációs megállapodást kötött Gyula Város Önkormányzata és a Nemzeti Vízművek Zrt. – jelentette be november 27-én a városházán Görgényi Ernő polgármester, Szeverényi György, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Volencsik Zsolt, a Nemzeti Vízművek vezérigazgatója.

Görgényi Ernő elmondta: a fürdővárosi grémium döntése nyomán ma írták alá a szerződést, amelynek értelmében a víziközmű-vagyont térítésmentesen átadják a magyar államnak, ezzel a víziközmű-szolgáltatási feladatokat az Alföldvíz Zrt. fogja ellátni december 1-től.

Kiemelte: a döntés Gyula városának érdekét szolgálja, hiszen az önkormányzattól független jogszabályok miatt gazdaságilag olyan körülmények alakultak ki, amelyek miatt veszteséges a szolgáltatás, csak az idei évben ez 230 millió forint volt.

Volencsik Zsolt úgy fogalmazott, a magyar állam által meghirdetett Integrációs Program lényege, hogy az állam az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás biztosításához, a veszteségek finanszírozásához forrást biztosít azoknak a társaságoknak, amelyek ezt igénylik, illetve önkéntesen átadják a víziközmű-vagyont.

Mint mondta, Gyula városa annyiban más, hogy a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. egyéb városi közszolgáltatási feladatokat is ellát, így a cég továbbra is önkormányzati tulajdonban marad, illetve ellátja a többi munkát.

Hozzátette: a mai napon Gyula, Kondoros, Mezőkovácsháza, Végegyháza, Nagybánhegyes és Újkígyós településekkel írták alá a megállapodást.

A korábban megfogalmazott szempontok alapján az átvételkor a fogyasztók érdekei nem sérülhetnek, a szolgáltatás biztonsága és megszokott minősége nem romolhat, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. víziközmű-szolgáltatást ellátó alkalmazottainak munkát ajánl, illetve megtartják és beintegrálják a gyulai szolgáltatási központot – fejtette ki a vezérigazgató.

Szeverényi György aláhúzta: a működtető eszközöket és az anyagkészleteket is megvásárolják a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-től.

Elmondta, hogy minden munkavállaló megkapta már a szerződéstervezetét, holnap pedig egy állománygyűlésen mutatják be nekik a céget, illetve válaszolnak a felmerülő kérdéseikre.

Szeretnék, ha a felhasználók semmit sem éreznének a váltásból, és minél több csatornán igyekeznek kommunikálni velük, a következő napokban mindenki kapni fog egy tájékoztatólevelet, amelyben leírták a legfontosabb tudnivalókat, illetve az elérhetőségeiket – fogalmazott.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)