Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendőrautó kamerája rögzítette Gyulán, hogy egy autós nem várta meg, amíg átkelnek előtte a zebrán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. november 17. 12:23
Rendőrautó kamerája rögzítette Gyulán, hogy egy autós nem várta meg, amíg átkelnek előtte a zebrán
Rendőrségi hírek Békés vármegyéből

Forrás: police.hu

Egy rendőrautó kamerája rögzítette november 12-én Gyulán, a Béke sugárúton, amint két gyalogosnak egy autós elsőbbséget adott, egy másik viszont nem várta meg, amíg átmennek előtte.

A police.hu oldalon azt írták, az autós nem hajtott gyorsan, meg tudott volna állni, de valószínűleg nem vette időben észre a gyalogosokat. 

A rendőrségi portál felhívta rá a figyelmet, hogy a zebrák előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni, és csak akkor szabad továbbmenni, ha ezzel nem sértik meg a gyalogosok elsőbbségi jogát.

A kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteniük az autósoknak, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a zebra előtt meg tudjanak állni.

A gyalogosoknak is figyelniük kell. Nem léphetnek le váratlanul az úttestre, és kötelesek a legrövidebb úton átmenni. Nem tehetnek olyat, amellyel zavarják vagy megtévesztik a járművezetőket. Olyan helyen, ahol a járművekkel szemben nincs elsőbbségük, mielőtt az úttestre lépnek, kötelesek meggyőződni arról, hogy nem fogják zavarni a járműforgalmat. Nem léphetnek ki az úttestre, ha a jármű már olyan közel van, hogy nem tudnak átmenni előtte anélkül, hogy megzavarnák a járművezetőt – hangsúlyozták. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)