Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Továbbra is veretlen a Gyulai Amazonok U19-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. november 01. 10:05
Továbbra is veretlen a Gyulai Amazonok U19-es csapata
Soroksár SC–Gyulai Amazonok 2-9 (1-4), Tiszakécske VSE–Gyulai Amazonok 0-18 (0-8) 

Fotó: Gyulai Amazonok

Az U19-es labdarúgó-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő Gyulai Amazonok két mérkőzést is lejátszott október 22. és 24. között. A fürdővárosi gárda imponáló mérleggel nyerte a dupla fordulót.  

A csapat az előző fordulóban magabiztosan nyert bronzérmes helyen álló szolnoki riválisa ellen, így megerősítette helyét a mezőny első helyén.  

A bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese a folytatásban Soroksárra utazott, ahol a szezon egyik legjobb játékával tudott ismét győzni. 

A gólgyártást Mezei Virág kezdte, majd Mészáros Viktória rúgott hatalmas gólt. Az ellenfél szépíteni tudott szabadrúgásból, de a gyulaiak továbbra is megnyerték a párharcokat, és gyönyörű támadásokat vezettek. Komlósi Anna szép gólt rúgott, és a félidő vége előtt Mészáros Viktória is újra betalált a kapuba. A második játékrészben még nagyobb lett a mezőnyfölénye a Gyulai Amazonoknak; a végig kiemelkedően játszó Nagy Katalin gólja után Szappanos Katalin duplázott (egy találatot büntetőből szerzett), majd Mezei Virág és Komlósi Anna is újabb gólt jegyzett, beállítva a 9-2-es győzelmet – írták a fürdővárisak közösségi oldalán. 

A gárda a folytatásban a Tiszakécske otthonában lépett pályára, ahol esélyt sem hagyva ellenfelének magabiztos, 18 gólos győzelmet aratott. Nagy Katalin hat gólt, Hack Fanni és Komlósi Anna négy-négy találatot jegyzett, míg Lovas Laura kétszer talált be a kapuba, Czirók Gréta és Kurta Alma pedig egy-egy gólt szerzett.  

– A Soroksár elleni meccs után hihetetlenül büszke voltam a csapatra, mert minden játékos csaknem a maximumot hozta ki magából. A párharcokat sorra megnyertük, és a látványos, kreatív játékunkhoz ezúttal eredményesség is párosult. Ellenfelünknél nagyon jó képességű játékosok is voltak, úgy gondolom, hogy egy remek csapatot sikerült legyőznünk. A Tiszakécske otthonában igyekeztünk szép játékot játszani, győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt – értékelt Molnár Ágnes utánpótlásedző. 

A Gyulai Amazonok U19-es csapata a folytatásban a Tehetség SE elleni hétközi fordulóban lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)