Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos kutyakiállítást rendeztek Gyulaváriban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2023. október 14. 18:45
Országos kutyakiállítást rendeztek Gyulaváriban
A résztvevők tizenegy kategóriában versenyeztek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Országos kutyakiállítást rendezett a Gyulai Kutyás Klub október 14-én a gyulavári sportpályán. Az ebek országos CAC-címet nyerhettek el a megmérettetésen, az elismerést a kategóriájukban kitűnő kutyáknak ítélhették oda a bírók.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki gratulált a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége gyulai tagjainak a rendezvény megszervezéséhez. Mint mondta, egy civil szervezet részéről jelentős teljesítmény egy országos rendezvény lebonyolítása.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiemelte: sokan szeretik a kutyákat, ez a rendezvény pedig lehetőséget ad arra, hogy ismert és ritkaságszámba menő kutyafajták legszebb példányait is megnézhessék a látogatók.

Hozzátette: a program a felelős kutyatartásra is felhívja a figyelmet, ami azért is fontos, mert sokszor tapasztalhatók aggasztó jelek a kutyatartási kultúra kapcsán Magyarországon.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A kiállítást a szervezők Majernyik József, a Gyulai Kutyás Klub tavaly elhunyt elnökségi tagjának ajánlották, róla barátja, Kővári István emlékezett meg.

A folytatásban Tesics György, a rendezvény vezető bírója mutatta be a bírói csapatot, amelybe a magyar szakembereken túl érkeztek Szerbiából, Szlovákiából és Romániából is. A tenyésztők és kutyáik összesen tizenegy kategóriában versenyeztek a címekért.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)