Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ilyés Anna Mária főorvos kapta idén a Pándy-emlékérmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. október 12. 17:03
Ilyés Anna Mária főorvos kapta idén a Pándy-emlékérmet
Molnár Zsanettet Pándy-nővér címmel ismerték el

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ilyés Anna Mária fül-orr-gégész, audiológus szakorvos, kórházi főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet. Az október 12-i Pándy-emléknapi ünnepség faültetéssel indult a Pándy Kálmán tagkórházban, ahol Pándy-nővér címmel tüntették ki Molnár Zsanettet.

A megjelenteket Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte, aki elmondta: Pándy Kálmán 1868. október 14-én született Ókígyóson, majd Budapesten hunyt el, 1945-ben. 1898-tól 1905-ig volt a gyulai kórház elmeosztályának vezetője. Széles látókörű, céltudatos, határozott ember volt.

becsei lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: szakmai felkészültségét jól példázza, hogy az általa művelt pszichiátriai és neurológiai szakmának nem volt egyetlen olyan területe sem, amellyel a kor adta lehetőségek keretin belül ne foglalkozott volna.

A folytatásban a főigazgató főorvos gratulált a pályakezdőknek, akik esküt tettek, valamint köszöntötték az orvosokat, akik a közelmúltban szakvizsgáztak.

A Pándy-emlékéret idén Ilyés Anna Mária fül-orr-gégész, audiológus szakorvos, kórház főorvos kapta meg, aki 1976-ban szerezte meg általános orvosi diplomáját Szegeden, majd még abban az évben elkezdett dolgozni a gyulai kórházban. 1981-ben fül-orr-gégészetből, 1989-ben audiológiából szakvizsgázott. 1987-ben kapott adjunktusi, 2005-ben főorvosi kinevezést.

ilyés anna mária

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az aneszteziológia létrejötte előtt tizenhárom éven keresztül segédkezett ezen a területen a fül-orr-gégészeti műtéteknél. Az audiológián belül a fő érdeklődési területe az otoneurológia. Nevéhez fűződik az újszülöttek szűrőaudiológai vizsgálatának bevezetése, valamint az első BERA-vizsgálat elvégzése.

Előadott helyi és országos szakmai kongresszusokon is, több szakmai szervezet tagja, számos fiatal gégész tőle tanulta meg a szakmai alapjait.

2023-ban Pándy-nővér kitüntető címet kapott Molnár Zsanett. 2011-ben érettségizett, 2012-ben kezdett el tanulni a Szent István Egyetem egészségtudományi karán. Szakdolgozatával első helyezett lett a TDK-n, Dankó-díjat kapott, majd az OTDK-n is szerepelt. Munkáját leközölték a Magyar Állatorvosok Lapjában is.

molnár zsanett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

2015. májusában kezdett el félállásban dolgozni a kórház hospice osztályán, szeptemberben a vármegyei onkológiai központ onkológiai osztályán vállalt munkát három műszakos ápolóként, de besegített a szakrendelési feladatok ellátásába, valamint a klinikai vizsgálatokba is.

2019-ben egy onkológiai fórumon, 2020-ban és 2023-ban a magyar ápolók napján tartott előadásokat. 2022-ben nevezték ki főnővérré.

Az elismerések átadása után Ilyés Anna Mária tartott előadást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)