Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Falunapot rendeztek Dénesmajorban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 30. 12:43
Falunapot rendeztek Dénesmajorban
A programot a Dénesmajor Jövőjéért és Ifjúságáért Kulturális Egyesület szervezte

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Falunapot rendeztek szeptember 30-án Dénesmajorban. A programot az áprilisban létrehozott Dénesmajor Jövőjéért és Ifjúságáért Kulturális Egyesület szervezte.

A megjelenteket elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki úgy fogalmazott, fontos, hogy a dénesmajori településrészen is legyenek programok, kell hogy legyen közösségi érzés, de az csak akkor működik, ha a helyiek tesznek ezért.

Mint mondta, ezért is örült, amikor Hrabovszki János, az egyesület alelnöke megkereste, hogy létrehoznák a szervezetet, amely közösségi életet generálna, programokat szervezne, és tenne azért, hogy Dénesmajor szebb legyen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiemelte: reméli, hogy szélesebb körű összefogás is szerveződik a kezdeményezés köré, nem véletlenül hívták meg a rendezvényre Simándi Sándor nagyzerindi és Kálmán Tibor békési polgármestert. Utóbbival együtt van egy elképzelésük, miszerint a településrészen kerékpármegállót létesítenének, ahol a biciklizők megállhatnak pihenni, szervizelhetnék a járműveket, így nőne a vendégforgalom.

Simándi Sándor megköszönte a meghívást, majd elmondta, kiemelten fontosnak tartja a települések közötti kapcsolatok ápolását, valamint a programok szervezését.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A folytatásban Balog István, egykori dénesmajori lakos adott történeti áttekintést a településről, majd Hrabovszki János mondott köszöntőt, Mint megtudtuk, a civil szervezetet Ujj Lászlóné elnökkel közösen, valamint támogatók segítségével alapították meg.

Hangsúlyozta: terveik között szerepel egy Gyulát, Dénesmajort és Nagyzerindet összekötő kerékpárút létrehozása.

Az érdeklődőket főzőversennyel, zenés és táncos programokkal, valamint tombolahúzással várták.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)