Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1277 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 26. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 1277 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 594 határsértőt tartóztattak fel és 683 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 esetben összesen 563 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Makó, Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

A járőrök Bács-Kiskun vármegyében, Kecskemét közigazgatási területén, 7 határsértőt, Győr-Moson-Sopron vármegyében, Márialiget közigazgatási területén, 3 határsértőt, Vas vármegyében, Szentpéterfa közigazgatási területén pedig 21 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, nepáli, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 19 esetben összesen 683 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 4, embercsempészése miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)