Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan kezdődik a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. szeptember 25. 16:33
Hamarosan kezdődik a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja
Mutatjuk, mivel várnak

Fotó: Gyulai Hírlap

Az Ágnes, báránykám című krimivel indul október 12-én a Gyulai Várszínház őszi-téli kamaratermi programsorozata – tájékoztatta lapunkat Elek Tibor direktor.

Elmondta: a John Pielmeier amerikai drámaíró műve alapján készült darabot az Oh My God Productions előadásában, Gubík Ági, Pásztor Edina és Fodor Boglárka szereplésével láthatja a közönség.

Október 24-én Sławomir Piotr Mrožek lengyel drámaíró világhírű művét, az Emigránsokat viszi színre a Soproni Petőfi Színház és a felvidéki Csavar Színház és a Forrás Színház, a szereplők: Gál Tamás és Kis Domonkos Márk.

Október 28-án a gyulai színművész, Tatár Bianka és Gulyás Levente zeneszerző ad elő egy szerelmes történetet Tíz kicsi bűnjel címmel, sok-sok klasszikus szerelmes dal és vers segítségével – ismertette az igazgató.

Elek Tibortól azt is megtudtuk, novemberben a 2022-es Most Fesztivál Legjobb Monodráma díjas előadását, a Fekete-fehért is láthatja a közönség Göttinger Pál főszereplésével. Műsoron szerepel Willy Russell sikerdarabja, a Shirley Valentine is, a címszerepet Balsai Móni alakítja. Az erdélyi Mácsafej zenekar, Korodi Janka és Kolcsár József színművészekkel kiegészülve, klasszikus és kortárs költők megzenésített verseivel a szerelem misztériumába avatja majd be a nézőket, a Katona József Színház két fiatal színművésze, Pálos Hanna és Vizi Dávid pedig a gyerekvállalás dilemmáival szembesíti az érdeklődőket a Duncan Macmillan Lélegezz című művéből készült darabban.

A direktor jelezte: Pokorny Lia Füst című zenés-beszélgetős estjét, mely tavasszal betegség miatt elmaradt, december 4-én pótolják. December közepe táján József Attila megrázó művét, a Szabad-ötletek jegyzékét Sütő András viszi színre, az előadás pontos időpontjáról később tájékoztat a teátrum.

Az igazgató felhívta rá a figyelmet, hogy érdemes elővételben megváltani a jegyeket, mert a színház kamaraterme gyakorta szűkösnek bizonyul, nem biztos, hogy az előadások napján is kapható lesz még belépő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)