Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek két gyulai férfival szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 22. 09:12
Vádat emeltek két gyulai férfival szemben
Engedély nélkül igen nagy mennyiségű veszélyes hulladékot halmoztak fel

Vádat emelt, és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Gyulai Járási Ügyészség egy 58 éves büntetett előéletű és egy 34 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, akik egy gyulai zártkertben engedély nélkül igen nagy mennyiségű veszélyes hulladékot halmoztak fel.

A Békés Vármegyei Főügyészség pénteki közleményében azt írta, a terhelteknek, apának és fiának, építési vállalkozásuk volt. Az általuk használt, részben tulajdonukat képező gyulai zártkerti ingatlanra a Gyulai Polgármesteri Hivatal nem adott ki engedélyt bejelentésköteles vagy telepengedély-köteles ipari tevékenység folytatására, emellett a terheltek hulladékgazdálkodási és hulladékkezelési engedéllyel sem rendelkeztek. Ennek ellenére a vállalkozási tevékenységükből származó bontási és egyéb hulladékot a zártkertbe szállították, és ott tárolták.

A zártkertben a Békés Vármegyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási osztálya 2022 januárjában helyszíni ellenőrzést tartott, amelynek során legalább 300 köbméter, mintegy 450 tonnányi – elsősorban építési-bontási – hulladékot találtak. A hulladékban azbesztet tartalmazó építőanyag – hullámpala – is volt, amely veszélyes hulladéknak minősül.

Apa és fia ellen különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat az ügyészség – derül ki a közleményből.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)