Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem 109 millió forinttal emelte meg a kormány a gyulai játszóház kialakítására megítélt támogatás összegét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 07. 12:41
Csaknem 109 millió forinttal emelte meg a kormány a gyulai játszóház kialakítására megítélt támogatás összegét
A nyitás óta közel 3700-an vették igénybe a gyermek-szabadidőközpont szolgáltatásait

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Csaknem 109 millió forinttal emelte meg a kormány a Játszóház Gyula kialakítására megítélt, közel 300 millió forint támogatás összegét – közölte Görgényi Ernő polgármester szeptember 7-én a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta: a kiegészítő támogatással együtt 408 millió 456 ezer forintra nőtt a pályázati támogatás összege, amely a beruházás teljes költségére fedezetet nyújt.

Alt Norbert alpolgármester kifejtette: Gyula egyik kiemelt turisztikai célcsoportjának számítanak a gyerekes családok, nekik és a helyi családosoknak kínál programokat a műemléki épületben kialakított gyermek-szabadidőközpont.

Mint ismertette, a július 14-i nyitás óta mostanáig közel 3700-an vették igénybe a játszóház szolgáltatásait, ami mintegy 6,4 millió forint bevételt hozott az üzemeltető Erkel Ferenc NKft.-nek.

Görgényi Ernő arra is kitért, hogy a beruházáshoz kapcsolódóan új munkahelyeket hoztak létre. Mint kifejtette, egy fiatal csapat működteti a játszóházat, amelynek a Gyulai Turisztikai NKft. felmérése alapján nagyon jó a megítélése a turisták körében.

A polgármester arról is szólt, hogy az építőipari árak emelkedése miatt az elmúlt öt évben 11 projekt esetében igényelt az önkormányzat a kormánytól kiegészítő forrást. Kiemelte: a kérelmüket szigorú ellenőrzéseket követően valamennyi esetben indokoltnak találták: összesen 918 millió forint többlettámogatás érkezett a városba. Hozzátette: így megtérült a gyulai adóbevételekből megelőlegezett önerő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)