Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula is ott volt a X. Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállításon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 06. 17:29
Gyula is ott volt a X. Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállításon
A rendezvényen 55 önkormányzat mutatta be közfoglalkoztatási programját

Fotó: Kónya István Facebook-oldala

A gyulai önkormányzat is képviseltette magát a X. Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállításon, melyet szeptember 6-án rendezett meg a Békés Vármegyei Kormányhivatal Békéscsabán, a Szent István téren.

A rendezvényen 55 vármegyei, közfoglalkoztatási programban részt vevő települési önkormányzat mutatta be a járási startmunka-mintaprogram keretében előállított termékeit – írta honlapján a kormányhivatal.

Kónya István gyulai alpolgármester hivatalos közösségi oldalán úgy fogalmazott: a fürdőváros értékteremtésre épülő közfoglalkoztatási rendszerének eredményei a település közterületein és a 2014 óta működő Babaruha programban is megmutatkoznak. Hozzátette: az önkormányzat varrodájában készülnek azok a bodyk, amelyeket a gyulai újszülötteknek ajándékoznak.

Fotó: Kónya István Facebook-oldala

A kormányhivatal közleményéből az is kiderül: idén először Székelyföldről, Borszék, Maksa és Csernáton településekről is érkeztek Békéscsabára kiállítók, akik ízelítőt adtak gasztronómiai kínálatukból.

A helyszínen állásbörzét is tartottak, hogy a közfoglalkoztatásban munkát vállalóknak lehetőségük nyíljon átlépni az elsődleges munkaerőpiacra.   

Újdonság volt, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet gasztrobusza is kitelepült a rendezvényre; Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke a tájegységre jellemző ételeket készített a helyszínen.

Fotó: Kónya István Facebook-oldala

Az eseményhez kapcsolódóan megerősítette korábbi partnerségét a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége. Az erről szóló szerződést Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Takács Árpád főispán, Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke, valamint Prohászka Béla írta alá.

A kiállításon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatósága, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezete, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, valamint a békéscsabai áldozatsegítő központ is képviseltette magát, és a kormányablakbusz szolgáltatásait is igénybe lehetett venni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)