Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 94 ezer vendég járt Gyulán az év első hat hónapjában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 05. 13:25
Több mint 94 ezer vendég járt Gyulán az év első hat hónapjában
A vendégek száma 10, a vendégéjszakák száma 5 százalékkal nőtt 2022-höz képest

Komoróczki Aliz és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Több mint 94 ezer vendég fordult meg Gyulán a 2023-as év első hat hónapjában – jelentette be Görgényi Ernő polgármester és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője szeptember 5-én.

Görgényi Ernő elmondta: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint ez a vendégszám 10 százalékkal több mint a 2022-es év azonos időszakában. A városba érkezők 241 ezer vendégéjszakát töltöttek el Gyulán, amely 5 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

Hozzátette: az adatokból az is kiderült, hogy a vendégek tartózkodási ideje lerövidült, ez megfelel az országos trendnek.

A városvezető kifejtette: a vendégek száma a gyulai attrakciókra is kihatással van. A Gyulai Várfürdő első 7 hónapja a várakozásoknak megfelelően alakult, ahol januártól áprilisig, valamint júliusban erős volt a vendégforgalom, májusban és júniusban viszont elmaradt a korábbi évektől.

A Gyulai Várfürdő mellett az ország összes jelentős fürdőjében volt visszaesés, amelynek oka elsősorban az esős, változékony időjárás volt. A hétvégi forgalomkiugrások elsődleges magyarázata a Romániából érkező, egynapos kirándulások voltak, a gyermek-víziparadicsomnak köszönhetően pedig emelkedett a családos vendégek aránya.

Mint mondta, a Hunguest Hotel Gyula Munkácsy-szárnyának felújítása stabilitást hozhat a fürdőnek az őszi-téli időszakban.

Görgényi Ernő beszélt a Gyulai Várszínházról is, amelynek augusztusban ért véget a nyári évadja. A teátrum nézőszáma 14, a jegyárbevétel 16 százalékkal haladta meg a 2022-es adatokat.

Komoróczki Aliz kiemelte: az első negyedévben a Gyula nyitva van!, tavasztól pedig a Fedezd fel újra és újra! szlogennel folytattak kampányt, utóbbi az egész évet átíveli, változó vizualitással és programkínálattal, amelyek szintén hozzájárultak a sikeres első félévhez.

Megtudtuk, a Központi Statisztikai Hivtal (KSH) adatai alapján ettől az évtől kezdve a versenytársak adatait is monitorozzák, elsősorban 7, Gyulához hasonló adottságokkal rendelkező várost. A rendelkezésre álló információk alapján a fürdővárosban nőtt a leginkább a vendégek és vendégéjszakák száma, másik két városban volt még emelkedés, de egyik helyen sem érte el a 4 százalékot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)