Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hetedik alkalommal szervezték meg a Családi Pikniket Törökzugban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 02. 11:12
Hetedik alkalommal szervezték meg a Családi Pikniket Törökzugban
Szórakoztató programok és helyi termékek bemutatója is várja az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hetedik alkalommal rendezték meg a Családi Pikniket szeptember 2-án Törökzugban, a Wesselényi-tó partján. Az eseményt Kónya István alpolgármester és Nyíri Mihály, a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke nyitották meg.

Kónya István a megnyitón elmondta: idén lecsófőző versenyt hirdettek, amelyre rekordszámú, 53 csapat nevezett. A résztvevők 600 kilogramm alapanyagból – 300 kilogramm paprikából, 180 kilogramm paradicsomból és 120 kilogramm hagymából – főzik az ételeket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A csapatok főzőtudományát Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács, fia, Ambrus Krisztián, valamint Bondár László olimpiai ezüstérmes éttermi mester és Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke értékelik.

A nap egy gyermekeknek meghirdetett horgászversennyel indult, emellett python magic show, Pepe Manó, a Crumpli de la Paprica és DJ Bo Dish várja az érdeklődpőket. A rendezvény keretében nemzetközi labdarúgótornát is szerveztek, amelyen pályára lép a Sportbarátok Grund Egyesülete, Gyula Város Önkormányzatának csapata, valamint a Kétegyháza és a Zerind-Feketegyarmat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Nyíri Mihály kifejtette: a tavalyi év után idén is megszervezték a helyitermék-bemutatót, amelynek célja, hogy az eseményre kilátogatók megismerhessék a gyulai és Békés vármegyei termékeket. A helyszínen vásárolhatók kézműves sajtok, pékáruk és szörpök is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)