Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pázsitfelújítás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. augusztus 27. 13:00
Pázsitfelújítás
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A gyümölcsöseinkben eljött – esetlegesen – az utolsó permetezés ideje. A szüret előtt nagyon fontos az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartása. Az almaféléknél: körte, alma, naspolya, birs  elsősorban a monília ellen kell védekezni. Az almamoly még fertőzhet, volt már máskor is augusztusban almamolyrajzás.

A dió permetezése még jól jöhet a baktériumos betegség és a dióburoklégy ellen.

Lassan az örökzöld sövények nyesése, visszavágása már esedékessé válik. Ilyenkor már nem olyan erős a napfény, hogy kárt tegyen a visszavágott felületeken.

Az őszi füvesítést már el lehet kezdeni. A régebbi pázsitok felújítását is elkezdhetjük. A gyepszellőztetéseknek is nekiláthatunk. Ilyenkor érdemes a fűmagrávetést elvégezni, hengerelni is érdemes.

A zöldségeskertünkre is vessünk egy pár pillantást. A hagymaféléket már ne hagyjuk tovább a földben! Száraz helyen és hűvösben szárítsuk meg, majd tisztítás után elraktározhatjuk. Amennyiben lehet, a fokhagymát fonjuk össze a szokott módon.

A paradicsom és paprika magját is megszedhetjük az arra érdemes termésekből. Jól alkalmazhatjuk a megszedett magvakat a következő évben.

A szemzésekről se feledkezzünk meg, itt az ideje.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)