Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai ezüstérem a Békésút Kupa vízilabdatornán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 17. 15:00
Hazai ezüstérem a Békésút Kupa vízilabdatornán
Három győzelemmel és egy vereséggel zárt a Swietelsky-Békéscsaba korosztályos gárdája

Az elmúlt héten a békéscsabai Árpád fürdőben rendezték meg első ízben kiírt Békésút Kupa vízilabdatornát, amelyen a gyermek korcsoportosok tesztelték a nyári felkészülési időszak eddigi munkáját – közölték a csabapolo.hu oldalon.

Mint írják, öt klub kapott meghívást, továbbá a hazaiak állítottak ki csapatot az eseményen. A tornán három másodosztályú és három élvonalbeli együttes vett részt, amelyeket két hármas csoportba soroltak. Az első napon a csoportmérkőzésekre került sor, majd a helyosztókat és a döntőket rendezték meg. 

Az első napon a hazaiak némi meglepetésre legyőzték az első osztályú Kecskemét gárdáját (11–8), majd a folytatásban a debrecenieknél is jobbnak bizonyultak (11–3). Ezzel a viharsarki fiatalok csoportjukban az élen végeztek. A Kecskemét–Debrecen találkozót az előbbiek nyerték (9–6).

Pénteken először a keresztjátékokra került sor, amely során a békéscsabaiak a másik csoport ezüstérmesével, az Ybl Waterpolo Club Budapest együttesével mérkőztek meg, akiket szoros csatában legyőztek (12–10). Ez azt jelentette, hogy délután már az aranyéremért csatázhattak, mégpedig a másik ág addigi veretlen gárdájával, a szentesiekkel. A finálé is szoros csatát hozott, de ezúttal a Kurca-partiak bizonyultak jobbnak (10–7), elnyerve ezzel a trófeát, a hazai gárda pedig ezüstérmes helyen zárta a tornát. A bronzcsatát az Ybl fiataljai nyerték a Kecskeméttel szemben. 

A torna végső sorrendje: 1. Szentesi VK, 2. Swietelsky Békéscsaba, 3. Ybl Waterpolo Club Budapest, 4. Kecskeméti Sportiskola, 5. Ceglédi VSE, 6. Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Debrecen. 

– Egy hónapja tart a felkészülés az új szezonra, az eddigi munkát becsületesen letudták fiataljaink. Ám az is tény, hogy még nem elég gyorsak, ez kiütközött a torna első napján, egy kicsit anyahajó módjára mozogtak a vízben. A felkészülés ezen szakaszában ez még érthető, a gyorsítás csak ezek után következik, amikor a délelőtti edzéseken majd rövidtávokat úsznak a srácok. Most az eddig ismert taktikai elemeket gyakorolták, valamint az újonnan tanultakat igyekeztünk sulykolni. A csapat nagy része most került fel a gyermek „egy” kategóriába, ezért a zónázást még nem nagyon ismerték, ezt is most tanulják a védekezésben és a támadásban egyaránt. Igaz, ez valamennyi csapatra érvényes, miként az is, hogy a fő cél egy ilyen tornán a hibák javítása, a vadhajtások nyesése. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy valamennyi találkozó szoros eredményt hozott, szinte nem is látszott, hogy melyik csapat jött az első, illetve másodosztályból. A torna ellenőre, Kádár József – aki nem mellesleg egy évtizeden át volt klubunk vezetőedzője – meg is jegyezte, hogy az A1 mezőny vége és a B2 mezőny eleje között szinte nem lehet különbséget tenni. Összességében elégedett vagyok fiataljaink teljesítményével, jó úton járunk, de még lesz bőven feladatunk az őszi szezonkezdetig. És itt szeretném megköszönni szponzorunknak, a vendég csapatoknak és a városnak a támogatását, az ő segítségükkel tudtuk tető alá hozni ezt a rangos felkészülési tornát – értékelt Fodor Ádám, a csapat edzője. 

A Swietelsky-Békéscsaba együttesében a következő fiatalok kaptak játéklehetőséget: Gyuricza István, Kabai Zalán, Földi Márk, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Machlik Máté, Nánási Hunor, Orosz Regő, Plavecz Dániel, Rácz Domonkos, Such Bertold, Suhajda Zoltán, Tóth Szabolcs, Zimbran Milán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)