Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Települési támogatás igényelhető az óvodai és iskolai évkezdés miatt jelentkező kiadások kompenzálására

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. augusztus 04. 09:09
Települési támogatás igényelhető az óvodai és iskolai évkezdés miatt jelentkező kiadások kompenzálására
Mutatjuk a részleteket

Szeptember 30-ig igényelhető a gyulai önkormányzattól települési támogatás az óvodai és iskolai évkezdés miatt jelentkező kiadások kompenzálására.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a támogatást azok igényelhetik, akik köznevelési intézménybe járó gyermekükre rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosultak, és az óvodai, iskolai évkezdés miatt anyagi segítségre szorulnak.

A támogatás akkor állapítható meg, ha a családban az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 400 százalékát (2023-ben ez 114 ezer forint), és a család tagjainak nincs vagyona.

Az önkormányzat a meghatározott feltételek teljesülése esetén gyermekenként hatezer forint támogatást biztosít, ez az összeg megegyezik az állam által biztosított pénzbeli támogatás összegével.

A kérelem szeptember 30-ig terjeszthető elő a polgármesteri hivatal szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályán, valamint a gyulavári kihelyezett ügyfélszolgálati irodán.

A kérelem formanyomtatványa elérhető a szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályon, valamint az önkormányzat honlapján, a https://gyula.hu/gyula/varoshaza/ugyintezes/szocialis-ugyek/telepulesi-tamogatas-ovodai-es-iskolai-evkezdes-miatt/ linken.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)