Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új csoportot indítanak a törökzugi bölcsődében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. július 26. 14:12 • Frissítve: 2023. július 26. 14:12
Új csoportot indítanak a törökzugi bölcsődében
A döntést a túljelentkezés indokolta

Forrás: Facebook

Túljelentkezés miatt új csoportot indítanak szeptember 1-jén a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye által működtetett törökzugi Csemeteház bölcsődében – döntött a Kistérségi Társulási Tanács szerdai ülésén.

A részletekről Görgényi Ernő polgármester számolt be hivatalos közösségi oldalán. Azt írta, 2019-ben a bölcsőde bővítése során úgy tervezték meg az új épületrészt, hogy a fejlesztőhelyiségét kisebb átalakítással csoportszobaként lehessen működtetni.

Annak érdekében, hogy több gyereket tudjanak fogadni, a helyiség nagyobbik részében most csoportszobát alakítanak ki, a jogszabályi rendelkezésekben foglalt maximális létszámmal, tizenkét férőhellyel. Ezzel a bölcsődében összesen tíz csoport lesz 132 férőhellyel, a korábbi kilenc csoport és 120 férőhely helyett.

Forrás: Facebook

A polgármester közölte: az új csoport elindításához két kisgyermeknevelőt és egy dajkát vesznek fel az intézménybe, valamint új eszközöket vásárolnak.

Jelezte: az illetékes kollégák mindent elkövetnek, hogy a hatósági engedélyeket időben kiadják, és a bölcsőde szeptember 1-jétől fogadhassa az újonnan beíratott gyulai gyerekeket.

Azt is megjegyezte, hogy fizikailag több férőhely kialakítására nincs lehetőség, ráadásul a jogszabályok szerint nem feltétlenül lehet annyi gyereket fogadni, mint ahány férőhely van, hiszen ha egy csoportba olyan gyerekek kerülnek, akiket a pedagógiai szakszolgálat sajátos nevelési igényűnek vagy korai fejlesztést igénylőnek minősített, csökkenteni kell a csoportlétszámot. Példaként említette, hogy ha az új, tizenkét férőhelyes csoportba három sajátos nevelési igényű vagy korai fejlesztést igénylő gyereket íratnak be, akkor a csoport létszáma legfeljebb hat lehet.

Forrás: Facebook

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)