Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jól szerepeltek a gyulai teniszezők az egyetemi Európa-bajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. július 14. 13:00
Jól szerepeltek a gyulai teniszezők az egyetemi Európa-bajnokságon
A tizedik helyen végzett a Lovász Zoltán, Kincses Bence és Juhos Tibor alkotta csapat

Fotó: Tenisz Szabadidő Sport Klub

Az Európai Egyetemi Sportszövetség Granadában rendezte meg az egyetemek közötti Európa-bajnokságot. A gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub ob II.-es játékosai, Lovász Zoltán és Kincses Bence a gyulai színekben évekkel ezelőtt szintén megforduló Juhos Tiborral egy csapatban képviselte a Szegedi Tudományegyetemet.

A kontinenstornán 16 csapat vett részt, a két gyulai játékossal felálló szegedi gárda a német Regensburg, a francia Bordeaux és a spanyol Sevilla egyetemi együtteseivel alkotta a B csoport mezőnyét. A magyar hármas erős ellenfelekkel nézett szembe, hiszen a bourdeaux-i csapatban ATP-játékos szerepelt, a regensburgi csapatban pedig ITF-tornákon szereplő játékosok kaptak helyet.

A szegedi egyetemisták vereséggel kezdték a granadai versenyt az University of Regensburg ellen. Az egyéni mérkőzéseken az első szett közepéig tartották a lépest az ellenfeleik ellen, a végén azonban kijött a tudásbeli különbség a játékosok között. A párosra Kincses Bence és Lovász Zoltán állt ki, akik csak egy kicsit tudták megnehezíteni ellenfeleik dolgát.

Másnap a szegedi hármas a torna első kiemeltje, az University of Bordaux ellen lépett pályára. Juhos Tibor 6:2,6:0-ra kapott ki az ATP 1272. Louis Dussin ellen, Lovász Zoltán pedig 6:0,6:1-et játszott az ATP 618. Adrian Gabot ellen. A párosra Gabot és az ITF-tornákon szintén szereplő Thomas Chibrac állt ki, akik ellen nem sok esélye volt a magyar kettősnek. A szegedi csapat a folytatásban a spanyol University of Seville együttesével nézett szembe, a 3:0-s vereség azt jelentette, hogy a magyar csapat a 9–16. helyekért játszhat a folytatásban.

A SZTE hármasa a következő mérkőzésen a Lund University csapatával mérkőztek meg. A fiúk mindkét egyéni mérkőzést behúzva játszhattak a 9-10. helyért. (Juhos TiborLeo Mitelman 7:6,6:4, Lovász ZoltánNicolai Zachrisson 6:4,7:5.)

Az egyetemi gárdára a folytatásban az University of Porto legjobbjai vártak, a magyar különítmény két győzelemmel a kilencedik helyért játszhatott a torna zárónapján. (Juhos TiborSebastiao Correia Cortez 6:4,7:5, Lovász ZoltánManuel Pereira Braganca Guise Pinheiro 6:7,6:4, 10:8.)

Az utolsó mérkőzésen a magyar hármas ellenfele a csoportkörből ismerős sevillai együttes volt. Kincses Bence, Juhos Tibor, valamint Lovász és Kincses párosa 45 fokos hőségben játszott nüanszokon múló mérkőzést. A szegedi csapat végül a tizedik helyen fejezte be a versenyt. (Kincses BenceGonzalo Chaves Marco 2:6, Juhos TiborAdrian Castrillo Jimenez 6:1 és Lovász/KincsesChaves/Castrillo 3:6.)

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)