Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Onkológiai és kardiológiai eszközparkját fejleszti a vármegyei kórház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. július 03. 15:10
Onkológiai és kardiológiai eszközparkját fejleszti a vármegyei kórház
Több mint 799 millió forintból szereznek be új eszközöket

A kardiológiai és onkológiai ellátás fejlesztését szolgáló eszközöket szerez be a Békés Vármegyei Központi Kórház 799,29 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében.

Az intézmény közleményében azt írta: a szívkatéteres és a regionális sugárterápiás ellátást érintő fejlesztés célja a betegek életkilátásának és életminőségének növelése, a várakozási idő csökkentése, az ellátáshoz való hozzáférés javítása.

Kiemelték: az új DSA-berendezés révén tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető egy időben a szívkatéteres laboratóriumban, ezzel nő a szívkatéteres ellátás biztonsága. Mint ismertették, a koszorúér-betegség katéteres kezelése egyre gyakrabban és eredményesebben végzett előre tervezett beavatkozás, amelynek jelentős szerepe van a szívizominfarktus megelőzésében. A második katéteres műtővel biztosítani lehet a beavatkozáson átesett betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelését.

Hangsúlyozták: az onkológiai betegségek diagnosztikájában alkalmazott hibrid SPECT/CT-készülék beszerzése hozzájárul a daganatos betegek színvonalas és eredményes gyógyításához. A képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan tudják meghatározni a fájdalom csillapítása érdekében besugárzást igénylő területeket. A beteg csontrendszerét érintő elváltozások eredményes kezelése, a teherviselő csontok stabilizálása a beteg életminőségét és életkilátásait egyaránt javítja – húzták alá a közleményben.

A fejlesztés szeptember 30-án zárul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)