Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „Van élet a koraszülött-intenzívosztály után”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. július 01. 12:05
„Van élet a koraszülött-intenzívosztály után”
Ötödik alkalommal szervezték meg a Kora PICniket Gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Ötödik alkalommal szervezte meg a Kora PICniket a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban Érkeztem Alapítvány július 1-jén a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta: idén Semmelweis-napra időzítették a rendezvényt, ezzel szeretnének köszönetet mondani azoknak az orvosoknak, ápolóknak és alapítványi dolgozóknak, akik a koraszülötteken segítenek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kifejtette: mintegy száz családot várnak az eseményre, amelynek az egyik kiemelt üzenete, hogy „van élet a koraszülött-intenzívosztály után”.

Fontos, hogy a koraszülöttet nevelő családok tudják, nincsenek egyedül – mutatott rá az elnök, kiemelve, hogy a Kora PICniken tapasztalatot cserélhetnek, bátoríthatják egymást és barátságokat köthetnek az érintett szülők.

Arról is szólt, hogy a rendezvény bárki számára nyitott, ezzel is szeretnék a koraszülött gyerekek elfogadását segíteni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

„A koraszülöttség nem szégyellni való, csak egy állapot” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a koraszülöttek ugyanolyan aktívak, mint a többi gyerek.

A résztvevőket zenés-táncos tornával, a Hanta-Banda műsorával, kutyatánc-bemutatóval várják a helyszínen, emellett lehetőség volt arcfestésre, óriásbuborék-fújásra, közös horgolásra és mondókázásra is. Az érdeklődők egészségügyi szűréseken, csecsemő-újraélesztési bemutatón, mozgásfejlesztésen és kézműves-foglalkozáson is részt vehetnek. A szervezők miniszendvicsekkel, limonádéval és tortával is készültek, és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány koraszülött-mentőautóját is meg lehet nézni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)