Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kezdetét vette a Dr. Regele Károly Emlékverseny

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. június 23. 18:53
Kezdetét vette a Dr. Regele Károly Emlékverseny
Ötvenharmadik alkalommal szólították vízbe a szenior úszókat a Gyulai Várfürdőben

Ötvenharmadik alkalommal indult útjára a Dr. Regele Károly Emlékverseny a Gyulai Várfürdő versenyuszodájában. A Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub hagyományos nemzetközi viadalára idén is több mint ötven egyesület küldte el ötszáz versenyzőjét. 

Hajrá, Gyula!

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

A megnyitón a résztvevőket Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Bene Emese, a Gyula Várfürdő Kft. hálózati managere és Regele Piroska, a szervező Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub elnöke köszöntötte.  

A polgármester köszöntőjében kiemelte, mindazok, akik eljöttek versenyezni a gyulai versenyuszodába, példaképek mindazok számára, akiknek fontos az egészségük, fontos, hogy rendszeresen sportoljanak és valamiben kitartóak legyenek.  

A megnyitón Görgényi Ernő polgármester is köszöntötte a résztvevőket

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

– Nem csak ahhoz kell kitartás és nem csak az nagy teljesítmény, ha valaki szeniorként rendszeresen sportol, hanem az is, ha egy verseny több évtizedeken át él és megőrzi eredeti szellemiségét. Dr. Regele Károly 1970-ben indította útjára azt a szenior úszóversenyt, amelyet ma már róla elnevezve, évről évre megrendez a gyulai klub, amelynek elnöke, az alapító leánya, Regele Piroska. Ebben az értelemben is egy tradíciót ünnepelhetünk ma – tette hozzá Görgényi Ernő. 

A megnyitó zárásaként Regele Piroska hagyományos kolompszóval indította el a háromnapos versenyt, amelynek első számában a férfi 50 méteres pillangóúszás mezőnye ugrott vízbe. 

Regele Piroska kolompszóval indította el a háromnapos versenyt

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

A verseny résztvevői ezúttal is egyéniben és váltóban mérik össze erejüket. A hagyományos versenyszámok mellett idén sem maradnak el a látványos párharcokat ígérő betétszámok. A látogatók izgalmas futamokat láthatnak majd például a családi váltóban, a nagyszülő–szülő–gyerek futamban, valamint a dr. Kárpáti Sándor és a Lender György nevét viselő emlékszámokban.  

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

A verseny egyik legkiemelkedőbb része ezúttal is a Dr. Regele Károly-emlékúszás lesz, a 200 méteres férfi- és női vegyesúszás vándorserlegét a rajthoz állók legidősebb korcsoportjának győztese nyeri el. A versenyt a pillepárbaj zárja majd le, a 2 fős váltók kétszer ötvenméteres futamok során úsznak egymás ellen.  

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)