Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heves zivatarokra, viharos széllökésre, jégesőre figyelmeztetnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/GYH • HÍREK • 2023. június 23. 17:00
Heves zivatarokra, viharos széllökésre, jégesőre figyelmeztetnek
Békés vármegyére jelenleg másodfokú veszélyjelzés van érvényben

Péntek estétől nő a heves zivatarok esélye, ezek idején nagyméretű jégre, viharos széllökésekre és felhőszakadásra kell számítani – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Békés vármegyére jelenleg másodfokú (narancssárga) veszélyjelzés van érvényben. 

Ide jön a szöveg....

Forrás: met.hu

A pénteken érkező hidegfront kitűnően tudja „hasznosítani” az elmúlt napokban felhalmozódott labilitási energiát, vagyis a zivatarok számára rendelkezésre áll a kellő mennyiségű „üzemanyag”. Várhatóan az esti óráktól válhat aktívabbá egyre nagyobb területen a légkör, de már ez előtt, tehát a hidegfront érkezése előtt, délután is kialakulhatnak az országban záporok, zivatarok.

Estétől nő a heves zivatarok kialakulási esélye. A zivatarok rendszerbe szerveződve haladhatnak délnyugat felől északkelet felé, környezetükben nagyméretű (2-4 centiméteres, helyenként öt centisnél is nagyobb jégre), viharos, erősen viharos (akár óránkénti 90-100 kilométeresnél erősebb) széllökésekre, valamint felhőszakadásra (20-50 milliméternyinél több csapadékra) is számítani kell. Emiatt a legmagasabb, harmadik fokú (piros) riasztást is kiadhatják.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)