Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan megnyitják az alispáni lakban létrehozott játszóházat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 19. 16:15
Hamarosan megnyitják az alispáni lakban létrehozott játszóházat
Július közepétől mindenkit vár a Játszóház Gyula

kovács józsef és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hamarosan megnyitják az alispáni lakban létrehozott gyermekszabadiős központot, amely a Játszóház Gyula nevet kapta – jelentette be Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő június 19-én a helyszínen.

Görgényi Ernő elmondta, az épületet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán elnyert 300 millió forintból újították fel, amelyhez a fürdővárosi önkormányzat további 49 millió forint önerőt biztosított.

Hangsúlyozta: a műszaki átadás-átvétel lezajlott, a mai napon pedig próbaüzem kezdődött. A játszóház működtetője az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. A hivatalos megnyitó július közepén lesz, amely után bárki számára látogatható lesz az attrakció.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető kifejtette: az alispáni lakot egykor Gyula város tanácsa adta át az államnak, akkor műemlékvédelmi felügyelőség működött benne, de 2010 óta üresen állt. A gyulai önkormányzat 2013 óta próbálta visszaszerezni, végül 2021-ben került vissza a fürdővároshoz.

Hozzátette: a gyulaiak kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet a játszóházba.

Kovács József úgy fogalmazott, hogy az épület, a történelmi múltja miatt is, megfog mindenkit, a cél pedig rendkívül nemes, amely a játszóház létrehozásával valósul meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A játszóházban korcsoportok szerint külön helyezik el a gyerekeket: a legkisebbek a bölcsődei részben, elkerített területen játszhatnak, az óvodáskorúak egy nagyobb térben kapnak helyet, amely összeköttetésben áll a zsúrteremmel, a nagyok pedig az épület másik részében, több szobában élvezhetik a játszóházat.

Az épület pincéjében biliárd, csocsó és darts is várja a szórakozni vágyókat, a társasjátékszobában több mint tízféle társas várja a gyerekeket, a partiszoba alkalmas zsúrok lebonyolítására, a gamerszoba játékkonzolokkal, projektorokkal és egy LED-fallal van felszerelve, a mászó- és ugrálószobában pedig szivacsmedence és trambulin is helyet kapott.

Az udvaron – ahol egy színpad is található – buborékfoci-pálya és egy akadályokkal felszerelt, ügyességi és erőnléti szektorokra osztott nindzsapálya is található.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)