Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Így permetezzünk!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. június 04. 13:00
Így permetezzünk!
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A sok csapadék, ami még mindig nem elég, zöld bujaságba burkolta a természetet. Örüljünk ennek a jelen állapotnak, hiszen nem tudhatjuk, hogy a továbbiakban milyen időjárásunk lesz. A tápanyaggal rendesen ellátott növényeink tobzódnak ebben az időjárásban.

Az ilyen növények szebbet, többet teremnek, illetve a betegségek sem tudnak bennük jelentősebb kárt tenni. Tudjuk, az ördög nem alszik, és minket sem hagy szuszókálni, ezért néha elő kell venni a permetezőgépet és a vegyszereket.  A cseresznyelégy kellemetlen kártevő, és nem úszhatjuk meg, hogy intézzünk ellenük egy vegyszeres támadást!

A Decis, Carate, illetve a Mospilan valamelyike megfelel, nedvesítőszer (Nonit) hozzáadásával, és  monília elleni szert is tegyünk a permetlébe. Az élelmezés-egészségügyi várakozási időkre nagyon vigyázzunk! A burgonyabogarak elleni védekezés folyamán hajlamosak vagyunk a betegségekről megfeledkezni, pedig az ugyanolyan jelentős, mint a bogarak károsítása. Réztartalmú szerek, Polyram kijuttatása megoldja a gondunkat.

A permetezéshez az orvosi maszkok nem alkalmasak, de ha nincs más, akkor duplán rakjuk fel, de úgy, hogy az egyik szemben legyen a másiknak, így erősebb a szűrőhatás. Amennyire lehetőségünk engedi, érdemes megfelelő maszkot venni ehhez a veszélyes munkához. Védőkesztyűnk is legyen, aminek egy gumikesztyű a háztartásiból megfelel! Permetezés előtt és után sose fogyasszunk alkoholt!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)