Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyári meleg várható szerdán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. május 30. 18:00
Nyári meleg várható szerdán
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Estig az erőteljes gomolyfelhő-képződésből még az ország több pontján – legkisebb eséllyel az Alpokalján és a Kisalföld nyugati részén – előfordulhat zápor, zivatar, néhol akár felhőszakadás is.

Ezt követően estétől egyre többfelé csökken a csapadékhajlam, a gomolyfelhők többsége összeesik, a Dunától keletre éjszakára többfelé kiderülhet az ég, viszont a Dunántúl nagyobb része felhősebb maradhat. Ott lecsengő jelleggel még reggel is előfordulhat néhány zápor. Szerdán a Dunántúlon is szakadozik, csökken a felhőzet, és ott is sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, de délután a déli, délkeleti tájakon előfordulhat zápor, zivatar. Kedden zivataroktól függetlenül az Alpokalján néhol megerősödhet az északias szél, amelyet szerdán több helyen kísérhetnek élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, az északi szélvédett völgyekben azonban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 26 és 28 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)