Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nőtt a külföldi vendégek száma Gyulán az év első négy hónapjában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. május 17. 11:00
Nőtt a külföldi vendégek száma Gyulán az év első négy hónapjában
A turisztikai régió a belföldi vendégek körében is népszerű volt

Gyulán és térségében 60 százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma 2023 első négy hónapjában, és a turisztikai régió a belföldi vendégek körében is az egyik legnépszerűbb úti cél volt a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint – derül ki a turizmus.com írásából, amelyet Görgényi Ernő polgármester idézett hivatalos közösségi oldalán.

Az NTAK-hoz az év első négy hónapjában csaknem 9 millió vendégéjszaka adatai érkeztek be a hazai szálláshely-szolgáltatóktól. Ezek alapján megállapítható, hogy januárban 20 százalékkal magasabb volt a forgalom a szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, és februárban is 3 százalékos emelkedés volt tapasztalható. A márciusi kisebb visszaesés után áprilisban ismét a tavalyi értékek felett alakult a vendégéjszakák száma. Április végéig összesen 4,6 millió vendégéjszakát töltöttek a külföldi turisták magyar szálláshelyeken, ami 15 százalékos emelkedést jelent 2022 azonos időszakához képest – olvasható az oldalon.

Az NTAK adatai szerint az Egyesült Királyságból 38 százalékkal, Németországból közel negyedével többen utaztak Magyarországra, mint tavaly ilyenkor. Olaszországból kétszer annyi turista látogatott az országba, a Romániából érkezők pedig 20 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon az év első harmadában, mint 2022 első négy hónapjában.

A cikkben megjegyezték: a kínai vendégforgalom csaknem háromszorosára nőtt 2022 áprilisához képest, megindultak ugyanis az első csoportos, Magyarországra irányuló, nyolc éjszakás beutazások az országból.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)