Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szerdán előfordulhat zápor, de tovább emelkedik a hőmérséklet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. május 16. 17:30
Szerdán előfordulhat zápor, de tovább emelkedik a hőmérséklet
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Kedden borult lesz az ég, de a déli területeken már lehetnek szakadozások a felhőtakaróban. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, sőt heves zivatarokra is van esély. Területi átlagban a legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati, északnyugati területein várható.

Éjszaka egyre nagyobb területen válhat szakadozottabbá, vékonyabbá a felhőzet, az éjszaka második felétől csökken a csapadékhajlam, hajnalban, reggel átmenetileg csak kevés helyen lehet zápor, zivatar.

Szerdán a nyugati megyékben tartósan zárt maradhat a felhőtakaró, míg máshol napközben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé, főként a Dunától keletre alakulhatnak ki felhőszakadással is kísért záporok, zivatarok. Kedden az északkeleti légmozgás sokfelé megélénkül, szerdán a Dunántúlon többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a tartósan borult Nyugat-Dunántúlon csupán 11, 15, másutt általában 20 és 25 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)