Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Békés Vármegyei Központi Kórházba is jut a magyar cégcsoport adományából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. május 13. 16:00
A Békés Vármegyei Központi Kórházba is jut a magyar cégcsoport adományából
Ötezer sürgősségi betegellátásában dolgozó ápolót támogattak

Fotó: BioTechUSA

A Békés Vármegyei Központi Kórházba is jut a BioTechUSA több mint 60 millió forint értékű adományból, amelyet a cégcsoport társtulajdonosai adtak át a napokban a Magyar Kórházszövetség képviselőjének a magyar ápolók nemzetközi napja alkalmából – derült ki az adományozók lapukhoz eljuttatott közleményéből.

Mint írták, a magyar tulajdonban lévő nemzetközi nagyvállalat történetének legnagyobb értékű adományával támogatta a Magyar Kórházszövetséget, valamint a szervezet közvetítésével országosan 91 kórházi intézményt, így a Békés Vármegyei Központi Kórházat is. Az akció révén ötezer sürgősségi betegellátásában dolgozó ápoló részesülhet 15 ezer doboz vitaminkészítményben.

Az adományt Velkey György János, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója vette át a BioTechUSA társtulajdonosaitól, Lévai Bálint vezérigazgatótól és Lévai Balázs kereskedelmi igazgatótól.

Fotó: BioTechUSA

Velkey György János az átadón elmondta: a sürgősségi betegellátásban dolgozó ápolók „nincsenek reflektorfényben, a háttérben dolgoznak, kemény és erőt próbáló fizikai munkát végeznek”.

„Nemcsak nehezebb körülmények között kell ellátniuk mindennapi tevékenységüket, de sokszor maguk is nehezebb szociális és gazdasági helyzetben vannak, szerepük ugyanakkor jelentős és nélkülözhetetlen” – fogalmazott, megjegyezve, hálásak az adományért, hiszen „az ilyen volumenű, közvetlenül a kórházak belső életét, a kórházi munkatársakat segítő aktivitás nem mondható gyakorinak”.

A közlemény emlékeztetett: az Ápolók Nemzetközi Tanácsa 1974-ben választotta május 12-ét az ápolók nemzetközi világnapjának, melyet 1982-től Magyarországon is megtartanak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)