Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elballagtak a Harruckern János-középiskola végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. május 05. 18:10
Elballagtak a Harruckern János-középiskola végzősei
Kilencvenhat diák búcsúzott az intézménytől

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Négy végzős osztály kilencvenhat diákja ballagott el a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János-középiskolájából május 5-én. Az ünnepségen díjazták a legjobban teljesítő tanulókat is.

A megjelenteket Czeglédiné Szappanos Anita igazgató köszöntötte. Mint mondta, a ballagás az igazi nagy sorsfordulók egyike. Ott van benne az öröm, a búcsúzás, a megtiszteltetés, valamint a feszültség is, hiszen az önfeledt ünneplés után hamarosan kezdődik az érettségi és a szakmai vizsgák.

Kiemelte: a diákok talán még nem értik, hogy mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek, a sok tanulásnak, próbatételnek és kihívásnak, de nem baj, hogy így érzik, hiszen többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjék az iskola, a műveltség, a helyes magatartás elsajátításának jelentőségét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Aláhúzta: a tanulók az iskola falai között nőttek fel, kamaszból ifjúvá, felnőtté váltak, gyarapodott a tudásuk, formálódott gondolkodásuk.

Az igazgató kérte a diákokat, hogy mondjanak köszönetet tanáraiknak a türelmükért és lelkiismeretes munkavégzésükért, osztályfőnökeiknek, akik figyelemmel kísérték fejlődésüket, valamint szüleiknek, akiknek munkája és gondoskodása tette lehetővé, hogy tanulhattak, majd eljutottak a vizsgákig.

A folytatásban a diákok verset és búcsúbeszédet mondtak, majd emlékszalagot kötöttek az iskola zászlajára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Következett az elismerések átadása: könyvjutalmat huszonhárom, pénzjutalmat négy diák érdemelt ki. Díjazták a legeredményesebb tanulókat is: a technikumi képzésben Sánta Réka, a szakképzésben Kovács Alexandra, a másodképzésben Máté Gábor lett a legjobban teljesítő tanuló.

Átadták a Bölcs Bagoly díjat is, amelyet az a végzős tanuló kaphat, aki tanulmányi ideje alatt jó tanulmányi eredménnyel rendelkezett, példamutató magatartást tanúsított, valamint gyakorlati helyén kiemelkedő szorgalommal végezte el a rábízott feladatokat. A díjat Kruchió Zsolt Antal vette át.

Átadták a Daróczy László-emlékdíjat is. Daróczy László az intézmény hentesoktatója volt, halála után családja hozta létre a díjat, amelyet a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületével együtt adnak át. A díjat az a végzős hentestanuló veheti át, aki elméleti és gyakorlati tudásban a szakma kiválósága. Az elismerést Kruchió Zsolt Antal kapta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)