Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai kórházban is megtartották a kézhigiénés világnapot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 04. 16:09
A gyulai kórházban is megtartották a kézhigiénés világnapot
A szakmai napon több előadás is elhangzott

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szakmai napot rendeztek május 4-én a Pándy Kálmán-tagkórházban a kézhigiéné világnapja alkalmából. A programra a dolgozók mellett diákokat is vártak.

Seres Ábel főorvos köszöntőjében elmondta, a kézhigiéné egyre fontosabb téma, amelynek a koronavírus-járvány új lendületet adott.

Lapunknak azt is hozzátette, hogy idén először tartják meg kórházukban az eseményt, amelyet 2010-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) indított el. A nemzetközi felhívás célja a kézhigiéné népszerűsítése, leginkább az egészségügyi ellátórendszeren belül – hangsúlyozta.

– A csatlakozó intézményeket felkértük, hogy tanulóik között hirdessék meg pályázatunkat, amelynek amelynek keretében plakátot kellett készíteniük. Dolgozóink körében egy tematikába illő szlogenverseny is indult, amelynek győzteseit a nap végén hirdetjük ki – tette hozzá Seres Ábel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban Zsilák János főigazgató-helyettes mondott köszöntőt.

– A kézhigiéné fontosságát nem kell hangsúlyoznunk, azzal már gyermekkorunkban is találkozhattunk. Az elmúlt években mindennapjaink részévé vált a kézfertőtlenítés. Azt, hogy az egészségügyi ellátás során mennyire fontos ez, Semmelweis Ignác óta tudjuk. Évente több száz millió ember lehet érintett a kórházi fertőzésekben, amelyeknek a jelentős része a megfelelő hatékonysággal és gyakorisággal végzett kézfertőtlenítéssel elkerülhető lenne.

A szakmai napon előadást tartott Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi és infekciókontroll főosztályának vezetője, aki többek között a téma nemzetközi vonatkozásait részletezte. Előadást tartott Seres Ábel is, majd Csák Imrét, a kórház higiénés osztályának közegészségügyi és járványügyi felügyelőjét hallgathatták meg a jelenlévők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)