Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fővárosi győzelemmel harcolnak a dobogóért az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 04. 16:00
Fővárosi győzelemmel harcolnak a dobogóért az U16-os Amazonok
Újpest FC–Gyulai Amazonok 1-4 (1-3) 

A Gyulai Amazonok U16-os női labdarúgó-bajnokságban szereplő csapata a 15. fordulóban az Újpest FC otthonában lépett pályára április 30-án. A gyulai gárda a dobogóért való versenyben maradásért küzdött, ami sikerült is neki. 

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella (Kovács), Kelemen Klarissza, Puskás Adél, Tóth Panna, Danics Boglárka (Krisán Jázmin), Kurta Alma, Nagy Katalin, Baracsi Boglárka, Papp Fanni, Laczó Patrícia, Czirók Gréta. Csere: Drobnyik Izabella. Edző: Molnár Ágnes.

A fürdővárosi együttes az előző fordulóban kiütéses győzelemmel lépett át hatvani ellenfelén, ezzel a tabella ötödik helyén állt. A gyulai csapat számára létfontosságú volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen a mezőny első ötöse néhány pontnyi távolságra van egymástól.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán azt írták, a csapat az első 15 percet szinte átaludta, kisebb szerencsének köszönhető, hogy a hazai csapat nem szerzett 2-3 gólt. A 11. percben Tóth Panna egy szögletet remekül tekert a kapu elé, ahova Papp Fanni érkezett jó ütemben, és megszerezte a vezetést csapatának.

A gárda szinte egy perc múlva növelte előnyét, Tóth Panna szerzett labdát, és lőtte ki a rövidet. Az ellenfél szépíteni tudott agilis támadója révén, de egy átlövés után kétgólos volt a két csapat közti különbség, Tóth Panna 28. percben szerzett gólja után már 1-3 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben sem tudott igazán felpörögni a gyulai gárda, de ezen a mérkőzésen Tóth Panna és Baracsi Boglárka vállára vette a csapatot. A mérkőzés vége előtt nem sokkal Kurta Alma egy remek indítást tudott látványos góllal befejezni, kialakítva az 1-4-es végeredmény.

Tóth Panna és Baracsi Boglárka mellett a két kapus, Kovács Viktória és Freiberger Stella teljesítménye volt kiemelkedő, a többiek játéka hullámzó volt az egész találkozó folyamán. Ettől függetlenül dicséretet érdemel mindenki, hiszen a játékosok küzdöttek, hajtottak az egyébként kemény párharcokkal tarkított találkozón, és igyekeztek kijavítani hibáikat az azonnali visszatámadásokkal. A játékosok az utóbbi időszakban nagy terhelést kaptak, több bajnokságban is remekül helytálltak – fejtették a közösségi oldalon.

Gyulai gólok: Tóth Panna (2), Kurta Alma és Papp Fanni.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata az ötödik helyről várhatja a folytatást, kétpontnyi távolságra dobogón álló ellenfelétől. Az együttes a következő fordulóban a DVSC-DEAC gárdáját fogadja a gyulai Grosics Akadémián.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)