Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is Gyulán rendezték meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. április 28. 16:15
Idén is Gyulán rendezték meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt
Tizenkilenc iskolából érkeztek versenyzők

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Huszonkettedik alkalommal rendezte meg az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt a Magvető református általános iskola április 28-án. A megmérettetésen tizenkilenc általános iskola közel száz tanulója mérte össze a tudását.

Schriffertné Szigeti Judit hittantanár, a verseny szervezője lapunk kérdésére elmondta: rendezvény a helyi szokásokhoz hűen gyulai református templomban indult, ahol Demeter Ottó esperes hirdetett igét a megjelenteknek. 

Az idei évben is több kihívás közül választhattak a fiatalok, mindegyik alapja ugyanaz az idézet volt: „Mert én, az Úr vagyok a te gyógyítód.”

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– 2023-ban a verseny központi témája a gyógyítás. Célunk, hogy a diákok újra és újra csodálkozzanak rá Isten hatalmára, Krisztus szeretetére és a Szentlélek megújító erejére.

A verseny idén is kétfordulós volt, amely mellett egy illusztrációs kihívást is indítottak a szervezők. A helyi válogatót az iskolák és a tagintézmények rendezték meg, az országos döntőre iskolánként és évfolyamonként 1-1 diák érkezett.

– Az Országos Bibliai Történetmondó Verseny illusztrációs- és rajzpályázatának címe Gyógyítás a Bibliában. A változatos technikával elkészített alkotások országos eredményhirdetésre is érkeznek tanulók, akiknek munkáit ki is állítottuk helyszíneinken.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)