Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Gyulát, Pitvarost és Makót összekötő út egy szakasza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. április 19. 16:25
Megújul a Gyulát, Pitvarost és Makót összekötő út egy szakasza
A beruházás 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg

Megújul a 4434-es jelű, Gyulát, Pitvarost és Makót összekötő út 1,1 kilométeres szakasza 2,5 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Mint írták, a munkaterületet átadták a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek, a munkálatok 60 napig tartanak.

A 9+757 és a 10+905 kilométerszelvény között a profilmarás után lecserélik a pályaszerkezetet a szükséges helyeken, majd kiegyenlítő réteg, aszfalt kopóréteg kerül az útra, és új padka épül. A kivitelezés során lecserélik a KRESZ-táblákat is, és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

A Békés megyében III. projekt részeként megvalósuló fejlesztés révén nő a forgalombiztonság, javul az út szolgáltatási színvonala, valamint gyorsabban, biztonságosabban érhetők el a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények – emelték ki a közleményben.

A beruházás nyitóeseményét április 19-én tartották Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Rákócziné Tripon Emese kétegyházi polgármester és Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójának részvételével.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)