Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Harruckern épületének tetőszerkezete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. április 19. 16:20
Megújul a Harruckern épületének tetőszerkezete
Az iskola saját forrásból finanszírozza a beruházást

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr János 

Csaknem húszmillió forintból újítja fel a Gyulai Szakképzési Centrum a Harruckern-középiskola egyik Szent István utcai épületegységének tetőszerkezetét – tájékoztatta lapunkat Czeglédiné Szappanos Anita igazgató.

Elmondta: a régi oktatási épületük – a helyi védelem alatt álló egykori huszárlaktanya – tetőszerkezete négy tanterem fölött újul meg saját forrásból.

A beruházás során kicserélik a gerendák egy részét, a cserépléceket, a verébdeszkákat, a cserepet, és megerősítik a csatornát – ismertette a részleteket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr János 

Hozzátette: az intézmény a beruházásra négy vármegyei cégtől kapott ajánlatot, a kivitelezést egy gyulai vállalkozás nyerte el.

A munkálatok mintegy két hétig tartanak, az épület utcafront felőli részén napokon belül befejeződik a felújítás.

Czeglédiné Szappanos Anita hangsúlyozta: a Gyulai Szakképzési Centrum kiemelten fontosnak tartja a fenntartásában lévő hat intézmény infrastruktúra-fejlesztését.

Hozzáfűzte: a Harruckern-középiskola saját bevételeit visszaforgatják felújításokra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr János 

Az igazgató megemlítette: idén folytatódik a régi iskolaépület belső udvari nyílászáróinak korszerűsítése, a jövő évi fűtési szezonra az összes régi, rossz állapotú ablakot lecserélik. Megjegyezte: a nyílászárók nagy részét az intézmény asztalostanulói gyártották le szakmai gyakorlatuk során.

Arról is beszélt, hogy az épület vakolatának javítása is folytatódik, a munkát a felnőttképzésben részt vevő kőművestanulók végzik el a gyakorlati oktatásuk keretében.

Emellett a tervek szerint év végére az intézmény egyik régi buszát is lecserélik – számolt be róla Czeglédiné Szappanos Anita.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)