Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a Nagyváradi úti kerékpárút építése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2023. április 12. 13:05
Elkezdődött a Nagyváradi úti kerékpárút építése
A beruházás július közepére fejeződhez be

kiss szabolcskovács józsef és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Elkezdődött a Nagyváradi úti kerékpárút építése – tájékoztatott Görgényi Ernő polgármester, Kovács József országgyűlési képviselő és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő április 12-én a helyszínen.

Görgényi Ernő elmondta, egy európai uniós pályázaton 1 milliárd forintot nyert el a város komplex turisztikai fejlesztésekre, ennek keretében megújul a Százéves cukrászda és a Ladics-ház, valamint új kerékpárút épül a Nagyváradi úton.

Hozzátette: a kerékpárút építésének költsége közel 157 millió forint, a kivitelező a gyulai DBD-Bau Kft. A munkálatok befejezésének határideje július 17-e.

Mint mondta, a bicikliút három részből fog állni: a Csókos út és a Toldi utca között egy vegyesforgalmú szakasz épül ki, ahol kerékpárosok és gyalogosok is közlekedhetnek. A Toldi utcától a Bihari utcáig kétirányú kerékpáros nyomvonalat hoznak létre, a Bihari utcától a Galamb utcáig pedig kerékpársáv lesz az úttest két oldalán. Utóbbi esetben túl sok növényt kellett volna eltávolítani a zöldfelületen, ezért döntöttek a sávos megoldás mellett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács József kiemelte: egyre több turista érkezik Gyula városába úgy, hogy kerékpárt is hoznak magukkal, ezért is fontos a Nagyváradi úton indult beruházás, amelynek elkészülte után a gyulai vártól Dobozig és Sarkadig is végig kiépített bicikliúton juthatnak el a túrázók.

Kiss Szabolcs mérföldkőnek nevezte a beruházást, hiszen az előtte szolgáló képviselőknek is nagy álmuk volt egy kerékpárút megvalósítása Románvároson.

A kertvárosi övezet közel helyezkedik el a belvároshoz, ezért sok családos választja azt lakóhelyül, így a gyermekek közlekedésének szempontjából is biztonságosabb lesz a környék – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy a kerékpárút városrészeket fog összekötni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)