Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tavaszi veteményes

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. április 09. 13:00
Tavaszi veteményes
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A tavaszi veteményezéseket is folytathatjuk, amennyiben a gyümölcsfáink rendben vannak, mert ők az elsők. Sajnos a múlt heti fagyok megkárosították a gyümölcsöseinket, bár másnap és harmadnap is dolgoztak rajtuk a méhecskék.  

Bár lehet, csak engem akartak átvágni. Az őszibarackok ellenállóbbak egy kicsivel, de helyenként azok is károsodhattak. Vannak olyan fajták, amelyek még csak ezután fognak virágozni. Reméljünk szerencsét!

A veteményezésre visszatérve, már vethetünk, illetve ültethetünk burgonyát, de úgy, hogy az esetleges nagyobb fagy esetén be tudjuk takarni a gumókat, főleg, ha barázdára vetjük, mert így még vastagabban tudjuk a földréteget ráhúzni a burgonyánkra.

Vethetjük a szabad földbe a korai paradicsomot, káposztaféléket, még vethetünk salátát, spenótot, sóskát és spárgatököt is. Paprikát cserépbe vagy más termesztőedénybe vethetünk, de egyelőre védett, meleg helyen csíráztassuk, palántanevelési céllal. A paprika a legmeleg- igényesebb zöldségünk: érzékenyen reagál a legkisebb lehűlésre is.

A paradicsomot és a tojásgyümölcsöt – a padlizsánt – meleg helyen előhajtathatjuk időnyerés céljából. 10 Celsius-fok feletti éjszakák idején majd kiültethetjük.  A legbiztosabb, ha megvárjuk a májust, mert akkor már nemigen szokott megfázni ez az érzékeny zöldségünk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)