Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elrajtolt a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. március 27. 15:51
Elrajtolt a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában
A programsorozatot 18. alkalommal rendezik meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Közlekedési hét indult március 27-én a Béke sugárúti óvodában. A programsorozat középpontjában a biztonságos közlekedés áll. 

Az esemény megnyitóján Enyediné Nagy Krisztina tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: idén 49 éves a közlekedési parkjuk, a programsorozatot pedig 18. alkalommal rendezik meg.

– A játszóparkban a gyerekek elsajátíthatják a biztonságos közlekedést, megismerhetik a gyalogos-, kerékpáros közlekedés szabályait – fejtette ki, hozzátéve, hogy évtizedek óta jó kapcsolatot ápol az intézmény a programsorozat segítőivel, a rendőrséggel, a tűzoltósággal és a MÁV-val.

Kónya István alpolgármester kiemelte: ahhoz, hogy gyermekeink biztonságban legyenek, fontos, hogy megtanulják azokat a közlekedési szabályokat, amelyekkel nap mint nap találkoznak. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Fontos, hogy ismerjék a táblákat, a jobbkézszabályt, és még fontosabb, hogy felismerjék a veszélyhelyzeteket. Nem lehet elég korán kezdeni a tanítást ezen a téren – mondta. 

Fenesiné Markovics Nóra rendőr főhadnagy elmondta: az óvodába járó gyerekek már nagyon jól ismerik a KRESZ szabályait, amiért a szülőket is köszönet illeti. 

A megnyitón a Micimaci csoport adott műsort, majd a Hanta Banda zenéjére szórakozhattak a legkisebbek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kedden a nagycsoportosok a vasútállomást nézik meg, és Békéscsabára vonatoznak. Szerdán a mentősök munkáját mutatják be a legkisebbeknek, és börtön dolgozóinak foglalkozását is közelebbről megismerhetik. 

A következő napon a Gyulai Rendőrkapitányságra várják az óvodásokat, ahol bemutatóval is készülnek nekik, közben az intézményben a leendő kiscsoportosok számára is szórakoztató nyílt napot szerveztek a tematikához illeszkedően.

A program a kiscsoportosok és a leendő óvodások közös motorozásával és kerékpározásával zárul az óvoda közlekedési játszóparkjában. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)