Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az apai érzelmekről szóló darabbal készül a Gyulai Várszínház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2023. március 24. 17:45
Az apai érzelmekről szóló darabbal készül a Gyulai Várszínház
Szórakoztató előadásra várják a színházbarátokat

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója és Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap –

A koraszüléssel és a koraszülöttekkel kapcsolatos apai érzelmekről szóló, valós történeteken alapuló darabot mutatnak be jövő héten hétfőn 19 órától a Gyulai Várszínház Kamaratermében.

A padon – apa születik című előadás március 24-i beharangozóján Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója elmondta: szórakoztató darabra várják hétfőn a látogatókat, melyben három férfi beszéli meg az apává válás kihívásait. 

– Mindig igyekszünk rendhagyó, különleges, izgalmas érdekes és szokatlan előadásokat hozni a helyszíneinkre, ez a darab is illeszkedik a sorozatba – emelte ki, majd hozzátette, hogy és Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke kereste meg az előadás ötletével. 

– Az előadásban, melynek bemutatója tavaly novemberben volt több száz néző előtt, színészek és zenészek is szerepelnek – fejtette ki, kiemelve, hogy személyes interjúk alapján készítették el a darabot.   

Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta: a koraszülöttek világnapja alkalmából találkozott először a darab rendezőjével, aki olyan férfiak történetét dolgozta fel, akik sokkal korábban lettek édesapák, mint amire számítottak. 

– Az ő életükkel, gondolataikkal, problémáikkal foglalkozik a darab, de egyáltalán nem szomorú formában. A nézőknek sok nevetést ígérhetünk – ecsetelte.

Arról is beszélt, hogy minden tizedik gyermek korábban érkezik, így szinte minden család és baráti kör érintett a témában, tehát sokak számára érdekesek, ismerősek lehetnek a színpadra vitt helyzetek. 

Az előadás szereplői: Bozsó Péter, Inotay Ákos, Zámbori Soma, zenészként fellép: Szebelédi Zsolt.  A szövegkönyv írója és az előadás rendezője: Tollár Mónika.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)