Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fábián Irénnek nyílt kiállítása a Kohán Képtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2023. március 24. 09:30
Fábián Irénnek nyílt kiállítása a Kohán Képtárban
A tárlat április 30-ig tekinthető meg

kónya istvánfábián irén és durkó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Fábián Irén festőnek nyílt kiállítása március 23-án a Kohán Képtárban. A Fábián Irén 77 – Válogatás a művész régi és új képeiből című tárlatot a Chained zenekar fellépése nyitotta, majd Kónya István alpolgármester és Durkó Károly, a gyulai önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának vezetője szólt a közönséghez.

Kónya István köszöntőjében úgy fogalmazott, Fábián Irén ízig-vérig gyulai, holott nem Gyulán, hanem Orosházán született.

Kifejtette: a tavaszi időjárás mellett a kiállított alkotások miatt is felfrissül az ember szíve és lelke.

Az alpolgármester egy csokor virággal köszöntötte fel az alkotót, aki – amint az a tárlat címéből is kiderül – az elmúlt héten ünnepelte 77. születésnapját.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Durkó Károly megnyitóbeszédében elmondta, véleménye szerint Fábián Irén hónapja a március, nem csak azért, mert egy héttel korábban volt a születésnapja.

– A természet is megmutatja ilyenkor, hogy újjászületik. A tavasz rózsaszín, fehér virágai, a zöld szín megjelenése mindennapjainkban derűt csal az arcunkra – mondta, hozzátéve, hogy a napsütés erejét érezve, a kék égre nézve tudjuk, van remény.

– Ezt az életörömöt, mosolyt, kedvességet, de mégis határozott utat adták és adják nekünk Fábián Irén modern, absztrakt képei és tájábrázolásai. Az üzenet festészetének második periódusában vált számunkra talán végleges érzelmi-élettel teli szövetséggé – hangsúlyozta Durkó Károly.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: a hagyományainkra épülő, a magyar moderneket, a vadakat és a neósokat idéző, de a reális formákat, tereket elfogadó festményei új vizuális élményt teremtenek számunkra.

Mint mondta, az ember és a természet összetartozik, ezt mutatja meg a kiállított 54 alkotás.

A megnyitó után Fábián Irén mondott köszönetet a megjelenteknek, majd ismét a Chained zenekar adott elő egy dalt. A kiállítást április 30-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)