Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 786 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. március 23. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 786 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 22-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 297 határsértőt tartóztattak fel és 489 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 251 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged és Üllés közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Baja, Kecskemét és Kelebia közigazgatási területén.

Az egyenruhások Győrben 1, Hatvan közigazgatási területén 9 határsértőt tartoztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, marokkói, pakisztáni pápua új-guineai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben összes 2 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 18 esetben összesen 487 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészése miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)