Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Petőfi tér

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. március 09. 10:00
Megújul a Petőfi tér
A március 15-i ünnepségre minden munkálat elkészül

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Megújul a Petőfi tér, a munkálatok hamarosan befejeződnek – tájékoztatta lapunkat Görgényi Ernő polgármester.

Görgényi Ernő elmondta, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Nemzeti Kulturális Alap pályázati lehetőségeket írt ki települések számára, többek között a költőhöz kapcsolódó emlékhelyek felújítására.

Kiemelte: Gyula városában van az ország egyik leghitelesebb és legszebb Petőfi-szobra, amely Ferenczy Béni szobrászművész alkotása.

A Petőfi teret 2008-ban felújították, de azóta sokat romlott az állapota, a szobron is látható az eltelt idő, valamint megritkult a növényzet is, ezért négy területre pályázott az önkormányzat – ismertette a városvezető.

Hangsúlyozta: pályázatot nyújtottak be a szobor helyszíni tisztítására, amely már megtörtént, továbbá új növények ültetésére, amely során 320 darab repkénykecskerágó és 21 darab örökzöld orbáncfű került a térre.

Cserélik és megújítják a burkolatot is, összesen 104 négyzetméteren, valamint a talajba épített taposólámpák cseréje is megtörtént.

Görgényi Ernő hozzátette: a gyulai önkormányzat 2,5 millió forint pályázati támogatást nyert el a munkálatokra, amelyet 1,3 millió forint önerőt biztosítottak.

A március 15-i ünnepségre minden munkálat elkészül, így a megújult téren tartják az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező ünnepséget.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)