Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Villámrajttal kezdte a tavaszi idényt a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. március 06. 09:20
Villámrajttal kezdte a tavaszi idényt a gyulai focicsapat
Clean Way-Gyulai Termál FC–Gyomaendrődi FC 3-0 (3-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Gyomaendrődi FC együttesét fogadta március 4-én. A Sajben Gábor által irányított gárda negyedóra alatt eldöntötte a három pont sorsát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Clean Way-Gyulai Termál FC: Jakab (Zsilák), Nagy S., Nyéki, Kukla, Repisky, Nagy G., Boros (Balogh), Lőrinczi, Kovács (Prohászka), Varga (Kiss), Zahorán (Farkas). Csere: Radics. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A fiatal gyulai gárda a tabella ötödik helyéről várta a tavaszi rajtot, míg riválisa hetedikként érkezett a találkozóra. A vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a csapat becsületesen elvégezte a téli munkát, így kötelezőnek mondható győzelemre készül a  hasonlóan fiatal gyomai csapat ellen.

A két rivális az Id. Christian László Városi Sporttelep centerpályájának felújításai munkálatai miatt a műfüves pályán játszotta a találkozót.

A gyulai együttes a vártnál is erősebben kezdte a párharcot, több szurkoló is csak a második találatra ért a lelátóra. A hazai gárda Lőrinczy révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést, két perccel később pedig egy kiválóan megkoreografált támadás végén Varga növelte az előnyt. A harmadik gólra sem kellett várnia sokáig a szurkolóknak, egy villámgyors kontrára a vendégek kapusa lépett ki, ám az akció végén a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt az egész mérkőzésen okosan karmesterkedő Nagy Gergely értékesítette, így a 15. percben már három góllal vezetett a csapata. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ahogy haladt az idő, úgy talált magára egyre jobban a gyomaendrődi gárda, a félidő célegyenesében komoly ellentámadásokat is vezetett a gyulai kapura, a lefújás előtti percekben pedig már huzamosabb ideig a kapuja előtt is tudta tartani riválisát.

A második félidőben is Sajben Gábor együttese uralta a játékot, rendre ígéretes gyulai támadásokat láthattak a szurkolók. A játékrész végére az egyébként is fiatal hazai gárda még tovább fiatalodott, Balogh, Zsilák és Prohászka is megmutathatta, miért is nevezték őket a felnőttegyüttes keretébe. A tetszetős támadások ellenére a hazai gárda nem tudott újabb gólt szerezni, így háromgólos sikernek örülhettek a lelátón ülők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Nagyon jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, a megszerzett labdákból nagyon hatékonyan és gólra törően indultunk el. A háromgólos előny után is sok gólhelyzetet alakítottunk ki, szép támadások után, de azokat vagy pontatlanul fejeztük be, vagy a vendégkapus fogott ki rajtunk. A második félidőben a hátrány ellenére a gyomai csapat nem tudott fölénk kerekedni, hátul továbbra is magabiztosak voltunk, de a támadásainkba rengeteg hiba csúszott, nagyon belekényelmesedtünk a meccsbe. Pozitívum, hogy a második félidőben három újoncot is avathattunk, az ificsapat kapusát, Zsilák Mátét, illetve két 16 évest, Prohászka Ádámot és Balogh Zsoltot. Győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben. Örülök, hogy eredményesen kezdtük a tavaszt, az előző félszezonban volt, hogy nem sikerült hasonló találkozón győznünk. A hátralevő mérkőzéseken több kell majd, mint amit a második félidőben mutattunk, úgyhogy dolgozunk tovább szorgalmasan – nyilatkozta Sajben Gábor vezetőedző.

A Clean Way-Gyulai Termál FC sikerével megerősítette helyét a tabella negyedik helyén, a következő fordulóban vendégként hozhatja el a győzelemért járó pontokat a Medgyesbodzás SE otthonából.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)