Február 11-e óta az új, 21. századnak megfelelő technikával felszerelt épületben, az egykori relégyár helyén készítik az ételeket a Gyulakonyha Kft. dolgozói.
Március 1-jén Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács, a cég ügyvezetője vezetett körbe meghívott vendégeket a 710 millió forintos beruházás keretében megújult épületben.
Kiemelte: a konyhán mindennap 400 reggelit, 4000 tízórait és uzsonnát, valamint 6000 ebédet készítenek, ellátva az óvodákat, iskolákat, idősek otthonait, illetve egyéb intézményeket is.
Hozzátette: az ételeket kiszállítják, de ételhordós rendszer is működik, így az épületben is fel lehet venni az ebédet.
Ambrus Györgytől megtudtuk, a konyha technológiai újításai közé tartozik tíz, fagyasztóval ellátott hűtő, tizennégy gázüzemű üst, két elektromos pirító, amelyek lehetővé teszik a nagyüzemi konfitálást és szuvidálást is. Emellett a legmodernebb sütő, főző és párolóberendezésekkel is felszerelték a létesítményt.
Az épületben egy olyan szellőztető berendezést is beszereltek, amely télen-nyáron 22 fokot biztosít.
A konyhát az alsó szinten alakították ki, az egykori relégyár felső szintjén az irodák, a gépház, az öltözők, valamint egy mosókonyha kapott helyet.