Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos döntőbe jutott két gyulai diák

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • MAGAZIN • 2023. február 27. 15:00
Országos döntőbe jutott két gyulai diák
A Lotz János szövegértési és helyesírási verseny legjobbjai közé került Kovács Léna és Molnár Álmos

Két negyedik osztályos gyulai tanuló, Kovács Léna és Molnár Álmos is bejutott a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos döntőjébe. 

Az országos versenyt, melyen évente több mint kétezer tanuló vesz részt, tizenhetedik alkalommal rendezik meg 4., 7., 8., 9. és 10. évfolyamos tanulóknak. A résztvevők iskolai, megyei és országos szinten mérik össze tudásukat; a fordulókon először tollbamondást írnak, majd szövegértési és helyesírási feladatokat oldanak meg.

Békés vármegyéből idén két diák jutott be az országos döntőbe, Kovács Léna, a Gyulai Implom József Általános Iskola, valamint Molnár Álmos, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola tanulója. Előbbit Puskásné Árgyelán Ildikó, utóbbit Szilágyiné Bíró Katalin készítette fel a versenyre. 

Molnár Álmos elmondta, rengeteget készült a megyei fordulóra, ahol 18 ponttal többet szerezett, mint az iskolai fordulóban.

– Most már nem izgulok, mert a nehezén túl vagyok. Bízom benne, hogy a legjobb eredményt tudom majd kiszorítani magamból a döntőben – fogalmazott a diák.

Az utolsó fordulót Bonyhádon tartják március 17–18-án.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)