Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 286 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. február 27. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 286 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 139 határsértőt tartóztattak fel és 147 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben február 26-án – írta a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben összesen 128 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom, Szatymaz és Ásotthalom közigazgatási területén.

Veszprém vármegyében, Devecser külterületén 11 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, jemeni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 7 esetben összesen 147 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt egy, közokirat-hamisítás miatt egy személy ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök 2023. február 26-án 2 óra 38 perckor Devecser közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit és annak amerikai állampolgárságú vezetőjét. Az autóban a sofőrön kívül 1 fő, magukat szír és 1 fő, magát jemeni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök 2023. február 26-án 3 óra 20 perckor Mórahalom közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét, valamint a sofőr mellett utazó, szintén román állampolgárságú férfit. Az autóban rajtuk kívül 9 fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök 2023. február 26-án 16 óra 5 perckor az M5-ös autópályán, Szatymaz közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét. Az autóban a sofőrön kívül 5 fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)