Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megalakult a Satys PSP Hungary francia–magyar vegyesvállalat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. február 16. 15:05
Megalakult a Satys PSP Hungary francia–magyar vegyesvállalat
A cég az Airbus Helicopters Hungary felületkezeléssel foglalkozó partnere

görgényi ernő, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Christopher cador és palkovics lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megalakult a Satys PSP Hungary francia–magyar vegyesvállalat, amely az Airbus Helicopters Hungary felületkezeléssel foglalkozó partnere – jelentették be ünnepélyes keretek között február 16-án a gyulai felületkezelő üzemben.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter köszönetet mondott Palkovics Lászlónak, a vegyesvállalatot magyar részről létrehozó N7 Holding Zrt. vezérigazgatójának, valamint mindenkinek, aki részt vett a folyamat elindításában, amelynek első lépése az Airbus Magyarországra érkezése volt.

Kiemelte: a magyar haderő fejlesztése egy stratégia szerint halad, közvetetten Gyulán is ennek a fejlődésnek vagyunk tanúi.

Hozzátette, hogy amikor 2016-ban és 2017-ben a kormány a magyar hadsereg újrafelfegyverzése mellett döntött, akkor elhatározták, hogy európai beszállítókra fognak hagyatkozni. A cél az volt, hogy ne csak bevásároljanak az eszközökből, hanem a gyártást is elhozzák Magyarországra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Christopher Cador, a Satys csoport alapítója és ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, harminc éve partnerei az Airbusnak, és elkötelezettek az együttműködés folytatása iránt.

Aláhúzta: az, hogy az Airbus gyulai gyára mellett telepedhettek le, elősegíti, hogy gyorsan, megfelelő minőségben tudják kiszolgálni a cég igényeit.

Kifejtette, az együttműködés nem lett volna ennyire sikeres az N7 Holding Zrt. és Palkovics László közreműködése nélkül.

A Satys csoportnak Franciaországban és Portugáliában is van gyára, a gyulai üzemmel – amely beruházásba 17 millió eurót invesztált a cég – a Rajnától keletre fekvő piacok meghódítását szeretnék elérni – mondta az ügyvezető igazgató, majd hozzátette, hogy a fürdővárosi egység megnyitása óriási lehetőség, amelynek segítségével bővíteni tudják az európai légiipari ellátási láncot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A magyar védelmi ipar teljesen leépült az elmúlt harminc évben, az újraépítést 2018-ban kezdték el, 2020-ban pedig létrejött az a stratégia, amely a hadiipar fejlesztésének az irányait fektette le – fogalmazott Palkovics László.

Mint mondta, az ipar fejlesztésének legfontosabb alappillérei azok a technológiai partnerségek, amelyeket külföldi cégekkel kötnek. A cél az, hogy kielégítsék a magyar igényeket, ellátásbiztonságot teremtsenek, és exportképes termékeket állítsanak elő.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: a Satys a harmadik francia vállalat, amely az elmúlt években megjelent Gyulán, és fürdővárosi cégbe fektetett be: az első az Eurofins Scientific volt, amely a Food Analytica céget vásárolta meg, a második az Airbus, amely 2019-ben jelentette be, hogy gyárat épít Gyulán, majd érkezett a Satys, így folytatódik az ipari felemelkedés.

A városvezetés célja, hogy Gyula több lábon álljon; a nemzetközi hírű turizmus, a húsipar és más ágazatok mellett a modern ipari tevékenységnek is meg kellett jelennie a városban, hogy annak gazdasága növekedjen.

A köszöntők után a jelenlévők üzemlátogatáson vettek részt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)